Finans Krediler , Esnaf Kredileri , İhtiyaç Kredileri , Hibe ve Destek

Özel Sağlık Sigortası Hamilelik Teminatı Nedir

27.07.2018
602

Bebek sahibi olmak ve doğumunu özel hastanede yapmak isteyenler özel sağlık sigortası hamilelik teminatı yaptırarak 42 haftalık süreç içinde masrafları düşünmekten kurtulabilirler. Oluşacak yüksek maliyetlere karşı kendini korumaya almak isteyenler, bu teminat kapsamında kendilerini güvende hissedebilirler.

Doğum Teminatı Neleri Kapsar?

Bu sorunun cevabına geçmeden önce hamilelik teminatı nedir sorusuna cevap bulmak gerekir. Hamilelik döneminde oluşacak her türlü rutin kontrolü ve çıkabilecek komplikasyonların tedavisini içeren pakette, muayene giderleri de kapsama dahildir.

* Doktor muayene,

* İlaç giderleri,

* Rutin kontroller,

* Laboratuvar ve görüntüleme,

* Normal veya sezeryan doğum gebelik teminatı olan kadın hastalarda özel sağlık sigortası kapsamında karşılanır.

Yeni Doğan Bebek Teminatı Nedir?

Gebelik sigortası kapsamında düşünülmesi gereken bir diğer konu da yeni doğan bebek sigortasıdır. Bebeğin rutin muayenesini, hepatit B aşısını ve doğumdan sonra uygulanan her türlü testi kapsamı içine alan sigortanın koşulları öğrenilerek değerlendirmeye alınabilir. Çoğul gebeliklerde yeni doğan paketinin limiti her bebek için ayrıdır.

Hamilelik ve doğum sigortası limitsiz olarak poliçeye dahil edilebileceği gibi anlaşmalı kurum ve doktor tercihi yapmak şartıyla limitli olarak da yaptırılabilir. Hamilelik sigortası için kurumlar gebelik tarihini baz alır. Sağlık sigortası yenilemesi yapıldığında teminat kapsamına alınmamış olan sürpriz gebeliklerde poliçeye ilave yapılamaz. Bu nedenle evlenen kadınların varsa özel sağlık sigorta poliçelerine gebelik teminatını da eklettirmesi tavsiye edilir.

Son dönemlerde gelen talepleri karşılamak için belli firmalar hamilelik sürecinde de satın alınabilecek poliçeler düzenlemeye başlamışlardır. Anne ve bebeğin doğum öncesi, esnası ve sonrasındaki ihtiyaçlarını karşılayan poliçe kapsamında anne ve babaların kafası masraflarla meşgul olmaz.

Bekleme süresi olmaksızın devam ettirilen işlemler dahilinde, tercih edilen kurumda sigorta kullanılabilir. Ayakta tedavi harcamaları kapsamında gebelik süresince istenen tetkikler ücretsiz veya poliçede kabul edildiği gibi paylaşımlı olarak da kullanılabilir. Nerede ve nasıl doğum yapacağının kararını anne adayına veren sağlık sigortası teminatları sayesinde herkes kendi işine odaklanabilir.

Doğum Teminatlı Özel Sağlık Sigortası

Hamilelikte özel sağlık sigortası avantajlarından yararlanmak isteyenler doğum sigortası yaptırmalıdır. Süreç içerisinde kaliteli sağlık hizmeti almak ve bunun için herhangi bir maddi düşünceye girmemek için özel teklifler alınabilir. Mevcut özel sağlık sigortasının anlaşmalı olmadığı bir kurumda yapılacak doğumlarda masraflar aile tarafından ödenerek faturalandırılır. Ardından ilgili evraklar eşliğinde sigorta birimine gönderilir ve yine poliçede yazan ödeme limitleri kapsamında kalan hesabın iadesi istenir. Farklı kurumlara göre hamilelik ödemesi iade tarihi değişiklik gösterse de tahmini olarak 1 hafta içinde ilgili tutar sigortalı kişinin hesabına aktarılır.

Özel sağlık sigortası yaptıracak veya yenileyecek olan anne adaylarının ilgili sigortanın kendi doğum yapmak istediği kurumla anlaşmalı olup olmadığına dikkat etmesi gerekir. Bu aşamada işlemler belirlenen limit ve ödeme oranı dahilinde hastanın cebinden herhangi bir para çıkmadan yapılır.

Hamilelik ve Doğum Teminatları

Teminat limiti: poliçede belirtilen teminat limiti, yıl içinde ödenebilecek brüt tazminat tutarıdır. Poliçe özelliğine göre limitsiz teminat istenebileceği gibi limitli teminatlar da yaptırılabilir.

Ödeme yüzdesi: Sigorta şirketinin ödeyeceği katılım payını bildiren oran 0 olabileceği gibi genel olarak %80 üzerinden yaptırılır. Bu da belirlenen limitler kapsamında kalan harcamaların %80’inin sigorta şirketinin %20’sini de katılımcının ödemesi anlamına gelir.

Doğum Teminatından Kimler Yararlanabilir?

Bu teminat 18 yaşından büyük kadın kullanıcılar için geçerlidir. Doğum teminatından yararlanabilmek için varsa poliçede yazılı olan bekleme süresini doldurmuş olmak gerekir. Bu nedenle imzalanacak olan poliçelerin detaylı olarak incelenmesi gerekliliği net bir şekilde ortaya çıkar. Poliçede yer alan hamilelik teminatları nelerdir? Normal doğum, sezaryen, doğum ve hamilelikte yaşanabilecek komplikasyonlarla alakalı yatarak yapılan tüm tedavilere ait giderler, gebelik teminatı olarak değerlendirilir ve ödeme yüzdeleri ve limitlerle sınırlıdır.

“Limitsiz Doğum Paketi” tercih eden müşterilerde anlaşmalı hastanelerde limitsiz olan harcamalar anlaşmalı olmayan bir kurum tercih edilmesi halinde “Anlaşma Harici Kurum Limiti” üzerinden uygulamaya alınabilir. Bu tür detaylar sigorta şirketlerinin uygulamalarına göre değişiklikler gösterebilir. Gebelik rutin kontrollerinin genel poliçe kapsamında değil de ayakta tedavi giderleri kapsamında değerlendirilmesi isteniyorsa poliçe de mutlaka ayakta tedavi limitlerine yer verilmiş olması gereklidir.

Gebelik sonrasında yapılacak rutin kontroller de doğum teminatı kapsamında değerlendirilir. Teminatında doğum modülü olmayan kadınların gebelik planını bekleme süresini dikkate alarak planlaması gereksiz masraflardan kaçınması anlamına gelir. Limitsiz paketten faydalanmak isteyenler gebe kalmak istedikleri dönem öncesinde yenileyecekleri anlaşmada bir üst modülü tercih edebilirler.

Yurt dışında gerçekleşecek doğumlarda; akla gelecek her türlü doğum giderinin yanı sıra yaşanması muhtemel komplikasyonlarda da giderlerin karşılanabilmesi için poliçedeki Yatarak Tedavi modülünde yurt dışı teminatı bulunmalıdır. Gebelik süresinin de yurt dışında geçirilmesi ve rutin kontrollerin Ayakta Tedavi Modülünden karşılanacak olması halinde de yurt dışı teminatı şartı aranır. Bu şekilde oluşacak giderler, Doğum Paketinin bulunduğu poliçede belirtilen yurt dışı sağlık kurumu limitleri ve ödeme yüzdesi dahilinde geçerli sayılır.

Bir önceki yazımız olan Konut Deprem Sigortası Zorunlu Mudur 2020 başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.