X
    Categories: Kredi Notu

Kredi Notum Kaç Olursa Kredi Çekebilirim?

Kredi notum kaç diyorsanız ve normal banka müşterisinin kredi notu kaç olmalı düşüncesine sahipseniz. Gelin şimdi beraber inceleyelim. Özel ihtiyaç ve diğer başka türlü ihtiyaç doğrultusunda kredi çekmeyi düşünüyorsanız bir takım şartları yerine getirmelisiniz. Her bir banka kredi verirken farklı şartlar sunabilir. Kredi notum kaç olursa kredi çekebilirim? gibi sorulara ise kesin bir cevap verilemez ama. En riskli ile orta riskli derecesinde bir notunuz var ise kredi çekebilmeniz çok kolay olmayacaktır.

Öncelikle kredi almak istediğiniz tutara karar verdikten sonra bankaların şartlarını araştırmalısınız. Bunlardan önce ise kredi notunuzu öğrenmeniz sizler için iyi olacaktır çünkü kredi notunuz düşük ise çoğu bankadan ret yeme ihtimaliniz yüksektir. Kredi notunuzu öğrendikten sonra yapacağınız işlemler ise öncelikle bankanın kredi verme konusunda ki kriterleri nelerdir, minimum kredi notu ne olması gerekiyor gibi sorulara bakmanız gerekmektedir.

Tüm tüketicilerin bildiği üzere Kredi Kayıt Bürosu tarafından yürürlüğe koyulan kredi notu uygulaması artık hayatımızın bir parçası. Kredi notu uygulamasının sağladığı kolaylıklar bir yana, birçok vatandaş tarafından da anlamı oldukça merak ediliyor ve araştırılıyor. Birçok tüketici farklı yollarla FİNDEKS kredi notunu sorgulamaya çoktan başladı. FİNDEKS kredi notunun vatandaşlar tarafından öğrenilmesi ve merak edilmesinin en büyük nedeni kredi çekerken lazım olacağız. Tam anlamıyla Findeks kredi notu nedir ne işe yarar gibi bilgileri çoğu kişi merak etmiyor.

Findeks’e üye olduktan sonra kredi notunuzu sorgulama işlemi ile karşınıza 0-1900 arasında bir rakam çıkacaktır ve bu rakam sizin kredi notunuzu simgeler. Eğer kredi notunuz 0 çıktıysa maalesef en riskli müşteri grubundasınız ve kredi notunuz olabilecek en düşük seviyede. 1900 rakamı ile karşılaştıysanız da en yüksek notun sahibisiniz yani güvenilir tüketici kapsamında yer alıyorsunuz. Tabi, notunuz ya 0 yada 1900 olacak diye bir zorunluluk yok. Bu sayılar arasındaki değerlerde FİNDEKS tarafından oluşturulmuş bazı sınıflar var, hatta notunuzun simgelediği renkler de mevcut. FİNDEKS kredi notu renkleri tarafından sıkça duyduğumuz renklerin de bir anlamı var. Mesela FİNDEKS yeşil renk 1500-1900 arası olan kredi değerlerini simgeler. FİNDEKS sarı renk 700-1499 arası değerleri, FİNDEKS kırmızı ise 0-699 arası değerler olarak ayrılmıştır.

Şimdi FİNDEKS tarafından belirlenen ve sınıflara ayrılan bu renklerin içeriklerine bir göz atalım.

FİNDEKS Yeşil renk kredi notu sınıfına giren tüketiciler bankalar tarafından en güvenilir tüketiciler olarak adlandırılır. Bu renge sahip olan tüketiciler bir işlem için bankaya gittiklerinde herhangi bir problemle de karşılaşmamaktadır.

FİNDEKS Sarı renk kredi sınıfına giren tüketiciler de bankaların gözünde biraz sıkıntılı olabilecek tüketicilerdir. Bu renge sahip tüketiciler bankaya gittikleri zaman bir problem yaşama olasılığı oldukça yüksektir. Tabi ki notları 1400’lere yaklaştığında risk durumları azalır. Ayrıca, az riskli-riskli- nötr grubu içerisinde değerlendirilirler.

FİNDEKS kırmızı renk kredi notuna sahip tüketiciler risk seviyesi yüksek olan grup içinde görülür. Bu renge sahip tüketiciler bankaya olan borçlarına sadık kalmayan, ödemede sıkıntı çeken, kredi kartı ve kredi borçlarını öderken sorun yaşayan, gününde işlem yapmayan kişiler olarak görülmektedir.

Net bir şeyler söylemek gerekirse tüketicinin FİNDEKS kredi notu kırmızı ise bankalardan kredi çekme ihtimali inanılmaz derecede düşüktür. Kredi notu 700’e kadar ulaşmayan tüketicilerin işi bir hayli zor olacaktır.

700 ve üzeri kredi çekme ihtimali; eğer tüketicinin kredi notu 700 ve üzerinde ise bankalar kredi verirken ipotek ve kefil isteminde bulunabilir, tabi bu durum kredinin miktarına da bağlıdır. Eğer tüketicinin notu 1200 sularında ise kefile ihtiyaç duymadan orta seviyede kredi çekebilir. Zaten 1400 ve üzerinde ise aylık gelirde tutarlı bir şekilde devam ediyorsa kişi zorluk çekmeyecektir.

Bir önceki yazımız olan Kredi Notu Düşüklere Kredi Veren Bankalar Hangileridir ? başlıklı makalemizde Banka kredileri için başvuru, en uygun kredi ve Kredi Notu Düşüklere Kredi Veren Bankalar hakkında bilgiler verilmektedir.

Finans Krediler:

This website uses cookies.