X

Kredi Kartı Seçiminde Bankanın Önemi Nedir

Günlük hayattaki en büyük kurtarıcılarımız kredi kartları… Bu kartlar sadece çalışanlar değil öğrencilerin de sıklıkla kullandığı, ihtiyaçlarını bu yolla karşıladığı bir araç haline gelmiş durumda. Üstelik üniversite öğrencilerinin yanı sıra ebeveynlerinin ek kartları ile sınırsızca harcayan lise öğrencileri de bu piyasaya fazlasıyla katkı sağlamakta. Nakit harcamanın yarattığı zorluk, fiyatı yüksek bir ürünü taksitlendirme yoluyla satın almak, market alışverişlerimizde ya da günlük yemek yeme ihtiyaçlarımızı en azında 1 ay da olsa gecikmeli ödeme olanakları bizi kredi kartlarına bağımlı hale getirmektedir. Gencinden yaşlısına, iş adamından emeklisine herkes kredi kartına sahip olmakta ve istemeseler bile bankalar tarafından çalışan ya da emekli olan her bireye bu kartlar gönderilmekte. Peki bu kartların yararları ya da zararlı hakkında neler biliyoruz? Kredi borcu ödemesi için mantıklı kararlar verebiliyor muyuz? Ya da bankaların bu yolda bize sağladığı avantajlardan haberdar mıyız? Kendi ekonominizi dahice yönetmek için her şeyden önce sakin ve araştırıcı bir kimliğe ihtiyacınız olması gerekir. Bu yüzden de iyi bir kredi kartı kullanıcısı olmak için de bankalar hakkında tam bilgiye sahip olmanız gerekir.

Doğru Banka Seçimi

Kredi kartı talep etmeden önde gerçekten buna ihtiyacınız olup olmadığını analiz etmelisiniz. Eğer istediğiniz her şeyi zorlanmadan nakit alabiliyorsanız bir kredi kartına ihtiyacınız olduğunu söyleyemeyiz. Ancak ülkemizin maddi koşulları, insanların çocukları için yaptıkları eğitim harcamaları, geneli asgari ücret ile geçinmek zorunda olan kesim derken hemen hemen herkes aslında kredi kartını ihtiyaçtan talep etmektedir. Bu da bankaların müşterileri üzerinde istedikleri kampanyayı uygulamasını kolaylaştırmaktadır. Aslına bakarsanız ihtiyacınız olsa da akıllı bir kredi kartı kullanıcısı iseniz bankalar sizi değil siz bankaları ele geçirebilirsiniz. Düzenli harcayıp düzenli ödeyebilen her insan bankalar için kaybedilmek istemeyen harika müşteriler arasında yer almaktadır. Eğer kredi borcu geciktirmek gibi bir düşünceniz varsa bu aşamada bankaların arasından doğru seçim yapmanız ön plana çıkmaktadır. Bu aşamada bankaların sunduğu fırsatları yakın takibe almanız gerekmektedir. Aynı zamanda en düşük faiz oranı olan bankayı tercih ederek ödemeleriniz geciktiğinde kendinizi garanti altına alabilirsiniz. Tabi ki her banka için geçerli olan yıllık kart aidatı tutarlarını da bu noktada incelemeniz de yarar var.

Kredi Borcu ve Gecikme Durumu

İnsanlar tüketim konusunda kendisini durdurmakta zorlanmaktadır. Firmalar da bunu en iyi kullanan yapılar arasındadır. Tüketimi cazip hale getiren reklamlar, indirimler insanları sürekli AVMlere sürüklemekte ve bu da ihtiyacımızdan fazlasını almamıza neden olmaktadır. Yine bu durumda elimizin altında olan kredi kartları kullanılmaktadır. Ödeme zamanı geldiğinde ise kartları ödeyememek sorun yaratmaktadır. Kredi borcu gecikmesi hem maddi hem de manevi yönden insanları zor durumda bırakmaktadır. Bu durumlarda da güvendiğiniz banka ile çalışmak sizi rahatlatabilmektedir. Son zamanlarda internet bankacılığının yaygınlığı ve bu konularda yapılan dolandırıcılıklar insanları bankalardan uzaklaştırsa da tüketim sonrasında onlara mecbur kalmamız bizi zorla da olsa bir bankayla anlaşmaya itmektedir. Bir süre sonra kısır döngüye dönüşen banka-müşteri-kredi kartı arasındaki ilişki de asla son bulmamaktadır. İşte bu yüzden harcayabileceğiniz kadarı tüketip ödeme tarihlerinde asgari ödeme yerine borcunuzun tamamını ödemeniz size fayda sağlayacaktır. Bu yüzden hem bireysel maliyeniz hem de psikolojik bunalımlar geçirmemeniz için araştırmalarınız sonucunda ulaştığınız en doğru bankayla çalışmalı ve kredi kartı kullanımında kaliteli bankaların farkını hissetmelisiniz. Unutmayın, kolaylıkla kredi kartı veren; ancak faizleri yüksek olan bankalar sizin için her zaman dezavantaj olacaktır.

Bir önceki yazımız olan Kredi Kartı Ve Banka Kartı Arasındaki Farklar Nelerdir başlıklı makalemizde kart ekstreleri, kredi kartı ve banka kartı ve yıllık kart ücretleri hakkında bilgiler verilmektedir.

Finans Krediler:

This website uses cookies.