Finans Krediler , Esnaf Kredileri , İhtiyaç Kredileri , Hibe ve Destek

KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Şartları ve Başvurusu Nasıl Yapılır?

28.02.2017
537

Ülkemizde yeni istihdam alanlarına ve var olanların genişletilmesine ihtiyaç var. Devlette iş alanlarında yeni girişimlere oldukça önem veriyor. Bu konu ile alakalı projelerle ilgilenen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yürürlükte olan KOSGEB’dir. Yeni işlere imza atmak isteyen kişiler finansal ihtiyaçlarını KOSGEB arayıcılığı ile giderebilir. Maddi imkanlardan bir tanesi de KOSGEB Kredisi. Ancak her kredi türünde olduğu gibi KOSGEB kredisi alabilmek içinde bazı şartların bulundurulması gerekiyor.

KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Şartları ve Başvurusu Nasıl Yapılır

KOSGEB kredisi alabilmek için bireyin bulundurması gereken ilk özellik girişimcilik eğitimini tamamlamış olmasıdır. Bu şartın koyulmasının en önemli sebebi, KOSGEB’den kredi alarak belirttikleri işi yerine getirmiyor ve parayı farklı alanlarda kullanıyor olmaları.Böyle örnekler bulunduğu için KOSGEB, tüketicilere kredi verirken daha sıkı araştırma yapmak durumunda kalıyor. Bizlerde bu yazımızda KOSGEB kredisi kullanmak isteyen tüketicilerin daha bilinçli adım atabilmeleri adına KOSGEB uygulamalı girişimcilik şartları ve başvurusu nasıl yapılır konusu hakkında bilgi vermeye çalışacağız.

Öncelikle KOSGEB’den kredi alabilmek için tamamlanması gereken bir eğitim bulunmakta. KOSGEB bu kursları yani girişimcilik eğitimlerini kendi bünyesinde ve ücretsiz olarak gerçekleştiriyor. Kurslar yani eğitimler KOSGEB’in anlaşmalı bulunduğu üniversiteler tarafından ve yine anlaşmalı olduğu kurumlar tarafından verilmektedir. Kursların içeriğinde bir işletme nasıl devam ettirilir, girişimci iş hayatına atıldığında ne gibi güçlüklerle karşılaşır, işletmenin maddi durumu nasıl idare edilir gibi ve bundan fazla bilinmesi gereken durumlar hızlandırılmış bir şekilde anlatılmaktadır. Ancak kurslarda kurum tarafından devamsızlık kabul edilmemektedir, yani uzun süreli devam etmek gerekmektedir.

Peki KOSGEB uygulamalı girişimcilik eğitimine başvuru nasıl yapılır. Bunun için vatandaşın KOSGEB hizmet merkezine giderek başvuru yapması gerekir daha sonra başvuru formu ile yine başka bir ilgili birime teslim etmesi gerekmektedir. En yakın KOSGEB merkezine gitmek girişimcinin işini kolaylaştıracaktır. Daha sonra başlayan eğitimde daha önce de belirttiğimiz gibi devam konusunda dikkat edilmesi gerekiyor. En az %80 oranında eğitimlere devam etmek, alınan dersleri ciddiye almak gerekmektedir. Ders saatlerinin süresi en az 32 muhtemelen 60 saat olmaktadır. Yaklaşık bir, bir buçuk ay boyunca dersler devam etmektedir. Girişimci kayıt yaptırdıktan sonra ilgili duyuruları http://www.kosgeb.gov.tr/site/tr/baglanti/ugeliste üzerinden kontrol etmelidir.

Başvuru ve eğitimler hakkında bilgi verdikten sonra Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’nin amacına göz atalım. Bu eğitimlerin en temel amacı ülkemizde girişimcilerin desteklenmesi, girişimlerin yaygın bir hale getirilmesi, istihdama katkı sağlamak, başarılı ve üretken iş yerlerinin açılmasını sağlamak, girişimcilerin işleri ile alakalı her konuda bilgiye sahip olmasını ve girişimcinin önünü görebilmesini, alanında tecrübeli olmasını sağlamaktır. Eğitim süreci bittikten sonra girişimciden proje hazırlaması istenmektedir. Bu projenin kabul edilmesi durumunda finansal olarak destek almaya da hak kazanır. KOSGEB tarafından sağlanan destekler, faizsiz kredi, hibe ve belirli bir süre geri ödemesi yapılmayan kredilerdir. Her alanda olduğu gibi maalesef bu alanda da devletin desteğini farklı yollarda harcayan insanlar bulunmaktadır.

KOSGEB uygulamalı girişimcilik eğitimi bireylerin bilmesi gereken çok önemli bir durum da şudur ki, KOSGEB verdiği eğitimler karşısında hiçbir ücret talep etmemektedir. Girişimcileri bu konu ile dolandırmak isteyen para kazanmak isteyen kişilere itibar edilmemesi gerekmektedir. KOSGEB adını kullanarak kredi vereceklerini söyleyen kişilere asla taviz verilmemelidir.

Bir önceki yazımız olan Kosgeb Hibe Kredisi ile Besi Çiftliği Kurma başlıklı makalemizde Besi Çiftliği Kurma, kosgep faizsiz kredi ve kosgep hibe kredi hakkında bilgiler verilmektedir.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.