Kosgeb Kredisi Online Başvuru Nasıl Yapılır?
Kendi işini kurup para kazanmak ve ticaret hayatına atılmak isteyen girişimciler için hibe ve faizsiz kredi desteği sunan Kosgeb, ülke ekonomisine de çok önemli katkılar sağlamaktadır. Girişimcilerin yapmış olduğu projelerin gerçeğe dönüşmesi adına devlet tarafından gerçekleştirilen kosgeb kredisi destekleri, belli başlı şartları yerine getiren girişimcilere sağlanmaktadır.
Girişimcilerin cesaretini arttırmak ve ülke ekonomisine daha büyük katkı sunmalarını sağlamak adına çok önemli bir yere sahip olan kosgeb kredisi, orta ve küçük ölçekli işletmelerin sektördeki payını arttırmaktadır. Dolaylı bir şekilde ekonomiyi canlandıran kosgeb kredileri, bit çok girişimcinin yeni bir işletme kurma hayallerini gerçeğe dönüştürmektedir.
Uygulamalı olarak sunulan girişimcilik eğitimini tamamlayanlara sunulan yeni girişimci desteği için İş Geliştirme Merkezine ve Kosgeb veri tabanına kayıt olmak gereklidir. Bunun yanı sıra işletme ortaklarından birinin tüm bu şartlara uyması ve en az % 30 hisseye sahip olması da aranan şartlar arasındadır.
Sunmuş olduğu faizsiz kredi desteği ile kobilere çok önemli bir finans desteği sağlayan kosgeb, veri tabanına kayıtlı olan tüm kobilere bu desteği sağlamaya devam etmektedir.
Kosgeb Kredisi Nasıl Alınır?
Kosgeb kredilerinden ve hibelerinden faydalanabilmek için öncelikle kurumun belirlemiş olduğu şartların eksiksiz yerine getirilmesi gerekmektedir. Bir şirket kurmak ve girişimcilik desteğinden faydalanmak isteyenler girişimcilik eğitimini tamamlamalı ve sertifikalarını almış olmalıdır. Sertifika aldıktan sonra şirket kurma işlemleri tamamlanır.
Kosgeb kredisi online randevu için kurumun web sitesine girip kayıt işlemleri yapılmalı ve veri tabanı kaydı tamamlanmalıdır. Sonrasında kobi olduğunun belirlenmesi için kobi beyannamesi doldurulur ve bu beyanname uzmanlar tarafından kontrol edildikten sonra sonuçla ilgili geri dönüş yapılır. Kosgeb uzmanları ile yapılan görüşme sonrasında en uygun kosgeb desteğine başvuruda bulunulabilir.
Girişimcilik eğitimini tamamlayıp sertifika alanlar Kosgeb internet adresine girip başvuru formu ve iş planı formunu doldurarak çıktısını en yakın birime teslim edebilir. Ön değerlemeden geçen başvurular kurul değerlemesinden geçtikten sonra red ve ya kabul edilir. Eğer sunulan proje kuruş tarafından red edilirse bildirimden itibaren 15 gün içinde 1 kere olmak üzere karara itiraz edebilme hakkı tanınmaktadır.
Kosgeb Kredisi Kaç Günde Alınır?
İş fikirlerini gerçeğe dönüştüren KOSGEB kredileri, her yıl çok sayıda vatandaşımıza verilmektedir. Bu kredileri almanın belli aşamaları vardır. Bu aşamalar tamamlandıktan sonra KOSGEB kredileri yasal mevzuata uygun süre içinde verilmektedir.
KOSGEB Kredisinin Başvuru Süreci Aşamaları
Kredi başvurusunda bulunan kimselerin KOSGEB kredisi kaç günde sonuçlanır sorusuna yanıt alabilmeleri ve bu krediyi süreç uzamadan alabilmeleri için öncelikle başvuru sürecinin aşamalarını bilmeleri gerekiyor. Bu aşamalarda istenen belgeleri veya yerine getirilmesi gereken şartları sağlamak da önemli bir unsur. KOSGEB kredi başvuru sürecinde en önemli gereklilik, KOSGEB Girişimcilik Eğitimi çerçevesinde verilen kurslara katılmak ve bu kurslardan bir sertifika alabilmektir. Bu sertifikaya sahip olmayan kimseler, KOSGEB kredi başvurusunda bulunamazlar. Ayrıca kurs bitiminde KOSGEB’e bir iş planı sunmak ve bunun onaylanmasının ardından iş yerlerinin açılışını gerçekleştirerek bu açılışa ait belgelerle birlikte KOSGEB veri tabanına kayıt oluşturmak gerekiyor. Bu süreci, aynen bu aşamaları takip ederek tamamlamayan kimselerin kredi başvuruları uzamakta ve krediyi almaları da gecikmektedir.
KOSGEB Kredisi Onaylanması
İş yeri açmak ya da var olan işlerini büyütmek isteyen vatandaşlar çeşitli kategorilerde sunulan bu kredilerden yaralanmak için KOSGEB müdürlüklerine sürekli olarak müracaatlarda bulunmaktadır. Bu yoğunluk, kredi onay sürecini biraz uzatmakla birlikte kredi talebinin onaylanması ve kredinin ödenmesi en geç bir ay içerisinde gerçekleşmektedir. Hibe kredilerde durum böyleyken, uygun şartlarla geri ödemeli kredilerde görev yapan bankalar, başvuruları kısa sürede sonuçlandırmaktadır. Bankaya teslim edilecek olan belgelerde bir sıkıntı yaşanmazsa ve başvuru için şartlar tamamen uygun ise, bu kredi başvuruları en geç bir veya iki iş günü içerisinde tamamlanmaktadır.
Örneğin, KOSGEB tarım kredisi için bankaya başvuran bir çiftçi ÇKS kayıt sisteminde kaydı varsa ve tarım faaliyetlerini gerçekleştirdiği arazinin tapusu ya da kira kontratı, son üç yıla ilişkin tarım faaliyeti gelirlerini gösteren belgeler gibi evraklarında herhangi bir sorun yoksa KOSGEB kredisi kaç günde alınır sorusun cevabı bu çiftçi için bir günlük bir süreyi kapsayacaktır. KOSGEB kredilerinde gecikme yaşamamak için istenilen kredi hakkında başvuru sürecine ilişkin bilgilere, bu sebeple sahip olunmalıdır.
Kosgeb Eğitimlerine Nasıl Başvurulur?
Parlak bir iş fikrine sahip olup da bu fikri gerçekleştirmek için yeterli maddi olanağı bulunmayan herkes için Kosgeb tarafından destek programları sunuluyor. Bu programlar kapsamında iş kurmak isteyen bireyler, öncelikle bir eğitimden geçiriliyor ve daha sonra Kosgeb’e iş fikirlerini sunarak, kredi imkanlarından yararlanabiliyorlar. Fakat kredi almanın ilk şartı, eğitim sürecini tamamlayıp sertifika almak. Bu durumda Kosgeb kredisi almak isteyenler kosgeb eğitimlerine başvuru nasıl yapılır sorusunu sıklıkla soruyorlar.
Kosgeb Eğitimi Başvurusu Nereye Yapılır?
Kosgeb tarafından sunulan girişimcilik eğitimine başvurmak için iki yol var. Bunlardan ilki Kosgeb’e müracaat etmek. Yapılan bu müracaatta kişiye iş planı hakkında sorular soruluyor ve hedefleri hakkında bilgi alınıyor. Eğer kurmak istediği iş fikri Kosgeb’in desteklediği iş alanlarından biriyse, bu kimseyi Kosgeb eğitimine yönlendirilecek bir belge düzenleniyor ve en yakın Kosgeb eğitimi veren merkeze yönlendiriliyor.
KOSGEB EGİTİM DUYURULARI LİSTESİ
Bir başka Kosgeb eğitimleri başvurusu yöntemi de en yakındaki İşkur’a müracaatta bulunmaktır. Adaylar İşkur tarafından da aynı biçimde en yakındaki Kosgep eğitimi veren merkeze yönlendiriliyor. Verilen belgeyle birlikte bu eğitim merkezine giden adaylar kayıtlarını yaptırarak, belirlenen tarihlerde eğitime katılabilirler. Bu eğitime 18 yaşını tamamlamış olan her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı katılabilir. Ancak daha önce bu eğitimi almış ve Kosgeb’den kredi kullanmış olanlar, eğitime tekrar katılamaz.
Kosgeb Eğitimi Nerede Ve Nasıl Veriliyor?
Katılımın zorunlu olduğu kosgeb eğitimleri genellikle üniversite kampüslerinde veya çeşitli halk eğitim merkezlerinde veriliyor. Kosgeb’in bu konuda hangi kurumlarla anlaşmalı olduğu konusunda Kosgeb’in sayfasından bilgi alınabilir. Kosgeb her yıl farklı kurumlarla anlaşarak, girişimcilik eğitimlerini sunmaktadır. Bu eğitimlerin tarihleri Kosgeb tarafından belirlenmektedir.
Bu eğitimlerde girişimci adaylarına yeni bir iş kurmak için gerekli olan iş planının hazırlanmasından, bir iş yerini ayakta tutabilmek için ihtiyaç duyacakları bilgilere kadar her konu hakkında bilgiler sunuluyor. Bu konuda özellikle Kosgeb’e sunulacak olan iş planı önemli yer tutuyor. Çünkü adayların Kosgeb’ten kredi alabilmesi için Kosgeb’e mantıklı bir iş planı hazırlayıp sunmaları gerekli. Kosgeb eğitimi, bu iş planının nasıl olması gerektiği hakkında adaylara detaylı bilgiler sunuyor.
Bir önceki yazımız olan Kosgeb Danışmanlık Ücretleri 2020 başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.