Finans Krediler , Esnaf Kredileri , İhtiyaç Kredileri , Hibe ve Destek

KOSGEB Eğitimi Hakkında Tüm Detaylar

07.04.2017
572

KOSGEB Hakkında Her Şey

Herkes iş kurmak ve kurduğu işle ticaret hayatında girişimcilik rolünü üstlenmek ister. Bu alanda bir iş sahibi olmak isteyenlerin hayallerini gerçekleştiren, önemli bir destek imkânı sunan KOSGEB ‘in avantaj ve eğitim sürecinden haberdar olmanız ve gerekli şartları bilmeniz için bu yazıyı okumalısınız. Çünkü KOSGEB’in verdiği destek miktarı 50 bin liralık hibe ve 100 bin liraya kadar faizsiz kredi desteği vermektedir. Bu kredi ve hibe avantajlarından yararlanmak için yapılması gerekenleri açıklayalım.

KOSGEB Eğitimi Hakkında Tüm Detaylar

Öncelikle KOSGEB projesinin amaçları; küçük ve yerel işletmelerin (KOBİ) ticaret hacmindeki etkisini arttırmak ve desteklerden faydalanmalarını sağlamak. KOBİ işletmelerinin standart kalite ve maksimum verim ve hizmet ihtiyaçlarını karşılamasını sağlamak. Bir rekabet ortamı oluşturarak gelişmişlik düzeylerini arttırmayı ve yüksek faaliyet alanlarında aktif bir iş gücü konumuna sahip olmalarına fırsat vermek. Bu alanda yapılan desteklerle küçük işletmelerin yurtiçindeki Pazar hacmini arttırması ve uluslararası pazarda yer bulma fırsatı sağlar.

KOSGEB Kurumu ve Tanıtımı

Bütçe komisyonu tarafından ilgili yasalar çerçevesinde kurulmuş olan, genellikle küçük işletme ve orta düzeyli esnaf ve işletmelerin gelişimi ve verimliliğini arttırmak için, ticarete bir can suyu katmak ve sanayi faaliyetlerinin piyasadaki etkinliğini arttıran “BİLİM SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI” tarafından açılan bir devlet destekleme kurumudur.

KOSGEB Desteği Uygulamasına Başvuruyu Kimler Yapabilir?

Girişimci desteği, ticaret hayatında kaliteli kuruluşların ve piyasa hacmindeki verimin artması için KOSGEB tarafından uygulanan girişimcilik programıdır. Bu desteği almak ve başvuruyu yapabilmek için girişimcilik unvanı alınmalı ve ilk kez iş kuracaklar yararlanıyor. Bu şartlar çerçevesinde daha önce bir iş yeri ya da başka bir işletme açmamak ve son bir yıl içerisinde bir iş kurum ya da kuruluşu açma, kapama gibi bir faaliyet göstermemeniz gerekiyor.

KOSGEB Destek Fiyatları

KOSGEB 50 bin liralık bir geri ödemesiz ve 100 bin liralıkta geri ödemeli bir kredi hizmeti vermektedir. Genel destek ve verilen en üst miktar aşağıdaki gibidir. Genel olarak verilen destek fiyatları bölgelere göre yüzdeli verilir. Yurtiçi fuarı için verilen destek oranı 45 bin lira, Yurt dışındaki iş gezisi destek fiyatı 20 bin lira, tanıtım destek fiyatı 25 bin lira, eşleştirme destek fiyatı 30 bin lira, nitelikli eleman çalıştırma destek fiyatı 50 bin lira, danışma destek fiyatı 22.500 lira, eğitim destek fiyatı 20 bin lira, enerji verimini arttırma destek fiyatı 75 bin lira, tasarım destek fiyatı 22.500, sınai mülkiyet destek fiyatı 30 bin lira, belgelendirme destek fiyatı 30 bin lira, test analizi ve kalibrasyonu destek fiyatı 30 bin lira, bağımsız denetleme destek fiyatı 15 bin lira, gönüllü uzman destek fiyatı 15 bin lira, lojistik destek fiyatı 40 bin liradır.

KOSGEB’in 50.000 Liralık Desteği Almak İçin Başvuru Yerleri

Bu destekten yararlanmak için yapılacak olan ilk işlem KOSGEB girişimcilik unvanı kapsamındaki eğitimi almak ve tamamlamaktır. Hiçbir ücret ve bedel ödemeksizin bu eğitimi alabilirsiniz. İŞKUR üzerinden yapılan bu başvuru sırasında gerekli evrak sadece kimlik fotokopisidir. Yapmanız gereken tek şey KOSGEB girişimcilik unvanı almak için gerekli eğitimleri almak istediğini söylemenizdir. Kurumdaki görevli ve yetkililer kayıt formunuzu doldurup, sizleri uygulamalı eğitim kurumlarına ve yüksekokullara yönlendirip işlemlerinizin devamını oradan sağlayacaksınız. Eğitim sürecini dilerseniz evinize en yakın olan kurumu seçerek orada tamamlayabilirsiniz. Kısa bir mülakattan sonra yakın zamandaki kurs ve eğitim sürecine dahil edileceksiniz.

Eğitim Süresi Kaç Gündür?

Girişimcilik unvanını almak için iki hafta boyunca sabah 9 ile akşam 5 arasında tam gün süren 70 saatlik bir zaman dilimini gözden çıkarmanız gerekiyor. Eğitimi tamamlamadan kesinlikle aktif hiçbir faaliyette bulunamaz ve desteklerden yararlanamazsınız.

Girişimcilik Eğitimindeki Süreçler Neden Önemlidir?

Bu eğitim sürecinin amacı, iş kurmak isteyenlere daha geniş ve kapsamlı bir şekilde neler yapılması gerektiğini açıklamaktır. Bir işletmenin zararını ve dolayısıyla batmasını önlemek, iç ve dış hacimdeki Pazar paylarından yararlanmak ve büyümeyi gerçekleştirmek için yapılması gereken planlamalar ve tavsiyeler anlatılır. Araştırma, Pazar, sermaye ve planlama gibi ticari kavramlar irdelenerek iş sahibi vatandaşların rahat ve kolay bir iş gücü oluşturma şansını arttırmak adına tüm bu eğitimler gerçekleştirir.

Tamamlanan Girişimcilik Kursu Sonrası Yapılması Gerekenler ve Hibe Alma Süresi

Var olan sermayenizle işletmenizi açtıktan sonra eğitim süresi boyunca eğitimini aldığınız alanlarda adım atarken öğretilen iş planıyla birlikte KOSGEB küçük işletmeler idaresine başvurarak hazırladığınız planı sunmanız ve onlardan gelecek cevabı beklemeniz gerekmektedir. Onay aldıktan sonra iş kurma sürecindeki giderlerinizi faturalandırarak desteklerden yararlanabileceksiniz. Bu adımları atarken dikkat etmeniz gereken hususların başında gelen KOSGEB’in destek imkânı verdiği sektör çerçevesinde bir iş alanı kurmanız gerekiyor. İşletme kurulumunda bir muhasebeci tutarak şirket açılması için noter başvurusunda, şirketin banka hesabının açılışında gerekli bilgileri alabilir ve uygulatabilirsiniz.

Bir önceki yazımız olan Kosgeb Danışmanlık Ücretleri 2020 başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.