Finans Krediler , Esnaf Kredileri , İhtiyaç Kredileri , Hibe ve Destek

İpotekli ihtiyaç kredisi nasıl çekilir

23.11.2016
547

Banka kredileri artık günümüzde hayatımızın değişilmez bir parçası olmuş durumda. Neredeyse her aileden en bir kişinin bankalara kredi borcu bulunmakta. Kredi kullanım sayısının bu derece artmasının sebebi ise öncelikle kredi faizlerinin eski yıllara göre daha düşük ve bu sayede de ödenecek taksitlerin daha ödenebilir durumda olmasıdır. Ayrıca günümüzde bankacılık sektöründe artan rekabet ve bankaların kolay müşteri bulma adına kullandığı birçok teknolojik gelişme de kredi kullanım miktarının artmasına ve kredi borcu ödeyen aile sayısının çoğalmasına sebep olmuştur. Özellikle bankaların düzenlemiş oldukları kampanyalar, müşteri çekmek adına önemli bir etki yaratmaktadır. Kredi çekmek isteyen herkes en ucuz kredi arayışına girmekte ve artık İnternet ortamında bile bu bilgiye rahatça ulaşabilmektedirler.

İpotekli ihtiyaç kredisi nasıl çekilir

Kredi taksitlerimi nasıl hesaplayabilirim?

Pek çok insan kredi çekmeden önce ne kadar taksit ödeyeceğini ve hangi faiz oranı ile kredi alabileceğini merak eder. Eskiden bunu öğrenmenin tek bir yolu vardı, o da banka şubesine giderek görevli banka çalışanı ile görüşmekti. Artık teknolojik yenilikler, bize bu bilgileri öğrenmek için banka şubesine gitmemize gerek kalmadan yardımcı olmaktalar. İnternet ortamında çok fazla sayıda ihtiyaç kredisi hesaplama aracı bulunmaktadır ve bu araçlar yardımı ile herkes merak ettiği kredi taksitlerini kendisi hesaplayabilmektedir. Aynı şekilde hangi bankanın hangi faiz oranı ile kredi verdiği ve bir kişinin hangi bankadan kaç liraya kadar kredi çekebileceği gibi bilgiler de sms ya da internet yolu ile öğrenilebilmektedir. İnternet kullanmayan ya da birebir görüşme yapmayı daha uygun bulan kişiler ise istedikleri bankanın bireysel krediler bölümünde çalışan görevliler ile görüşerek krediler hakkında detaylı bilgi alabilir ya da kredi başvurusunda bulunabilirler.

Kredi çeşitleri nelerdir, uygun krediyi nasıl seçebiliriz?

Bankaların reklamını yaptığı birçok kredi çeşiti bulunmaktadır. İnternet sayfalarında da bu kredi çeşitleri hakkında tanıtımları yer alır. Tatil kredisi, evlilik kredisi, bayram kredisi, bedelli askerlik kredisi, çeyiz kredisi, borç kapama kredisi, araç kredisi, konut kredisi, ipotekli kredi gibi pek çok kredi çeşiti görülmektedir. Ancak normalde bankaların verdiği sadece 3 farklı kredi çeşiti bulunmaktadır. Bunlar ihtiyaç kredisi, konut kredisi ve araç kredisidir. Diğer ismi geçen krediler, bankaların özel bir güne ya da özel bir duruma ait düzenlediği kampanyalara verdikleri addır. Örneğin, bayram kredisi de bir ihtiyaç kredisidir. Ancak bankalar bu krediyi bayram dönemlerinde daha düşük faiz oranı ile özel kampanya olarak kullandırdıklarından dolayı böyle bir isim vermektedirler. Sayılan bu kredi türlerinden en yoğun kullanılanlarından birisi de ipotekli ihtiyaç kredisidir. Bu kredide kredi çekmek isteyen kişi sahibi olduğu evini bankaya ipotek vererek karşılığında kredi çekmektedir. İpotek söz konusu olduğundan dolayı alınabilecek kredi tutarı arttığından, en çok tercih edilen krediler arasındadır. Konut kredilerinde olduğu gibi ipotek alınacak olan eve eksper değerlendirmesi yapılır ve çıkan ekspetiz değerinin yarısı kadar kredi verilebilir. Ayrıca bu kredi türünde diğer ihtiyaç kredilerine nazaran daha düşük faiz uygulanmakta ve yüzde 5 vergi avantajı devlet tarafından sağlanmaktadır. Bu kredilerin konut kredisinde farkı satış işleminin olmamasıdır. Yine tapuda işlem yapılmakta ancak burada sadece ipotek tesis işlemi sağlanmaktadır. Genelde insanlar istedikleri kredi tutarı banka tarafından yüksek bulunduğunda ipotekli ihtiyaç kredisini tercih etmektedirler. Böylece istedikleri rakamı almakta ancak evlerinin satış hakkını, kredi borçları bitene kadar kaybetmektedirler. Evini ipotek veren bir kişi, evini satmak istediği zaman öncelikle borcunu kapamalı ya da evi satın alacak kişi de bir bankadan kredi çekecekse kredi çekilecek bankanın, kredi borcu kapama tutarını ipoteği olan bankaya transfer etmesi gerekmektedir.

Bir önceki yazımız olan İhtiyaç kredisi hesaplama uygun tüketici kredisi başlıklı makalemizde devlet hibe kredi başvurusu, kredi başvurusu ve kredi başvurusu yap hakkında bilgiler verilmektedir.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.