HGS Nasıl Alınır?
HGS almak isteyen kişiler yanlarından mutlaka T.C kimlik kartı ve araç ruhsatı mutlaka bulundurmak zorundasınız. Size en yakın PTT şubesine giderek yada anlaşmalı bankaya giderek 7.5 TL karşılığında kolaylıkla bu işlemi yapabilirsiniz. Peki HGS veren bankalar hangileri yazımızın devamında sizler için anlaşmalı bütün bankaları liste şeklinde sıraladık.
Ücretsiz HGS Veren Bankalar 2020
Hızlı Geçiş Sistemi daha çok kullanılan ismi ile HGS. HGS sayesinde sürücüler köprülerden ve otoyollardan hızlı bir şekilde geçebiliyor. HGS’nin kullanış amacı ülkemizde özellikle büyük şehirlerde görülen trafik sorununa çare olması. Trafik yoğunluğunu azaltan sistem sayesinde hem yolcular hem de sürücüler rahat ediyor. HGS sistemi her sürücünün kendisine ait olan bir platformdur. Her araç sahibi sistemden faydalanmak için kendi adına bir kart çıkartır. Eğer HGS kartınızı nereden alacağınızı bilmiyorsanız PTT’den kolaylıkla edinebilirsiniz. HGS kartını kullanmak için malum bir ücret ödenmesi her geçişte gerekli. Aynı şekilde kart alındığı gibi PTT’den karta yükleme yapmakta bir seçenek ancak bazı bankalarda bu sistem için hizmet veriyor. Sürücüler bankalardan da yaptıkları yüklemeler sonucunda kart yüklemelerini gerçekleştirebiliyorlar. Daha önce de söylediğimiz gibi bu sistemin asıl amacı araçların hızlı bir şekilde geçişini sağlamak ve trafik sorunsalına çözüm bulmak. HGS sistemi araçların genel özellikleri göze alınarak düzenlenmektedir. Sürücüler PTT’yi kullanabildikleri gibi HGS için bankaları da kullanabilir. Şimdi yazımızın amacına gelelim… HGS veren bankalar alt başlıklarımızda toplayarak sizlere sunduk.
HGS Veren Bankalar Hangileridir?
Yazımızda Başlamadan 2020 yılında HGS veren bankalar listesini sizler için oluşturduk. Sürücüler HGS yüklemelerini Halkbank, Garanti Bankası, Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Garanti Bankası şubelerine giderek gerçekleştirebilir. Sürekli dolum işiyle uğraşmak istemeyen sürücüler diğer alanlarda olduğu gibi HGS’de de otomatik ödeme talimatı verebiliyor. HGS yüklemeleri için sürücü bankalara talimat verirse her ay hesabından ödemeleri gerçekleştirilmektedir. Bankaların sürücülerin hesabından kestiği ücretler HGS limitleri ile aynı orandadır. HGS yüklemelerinin sürekli devam edebilmesi için sürücünün sahip olduğu araç bilgilerini ve kimlik bilgilerini belirtmesi gerekir.
HGS geçiş sistemi nasıl gerçekleşiyor? Sorusunun cevabını verelim. HGS sistemi çipli kart kullanılarak yapılır. Çipli kartlarda seçenek hakkı tamamen araç sahibinindir. Araç sahibi dilerse ‘’kart tipi’’ seçeneğini dilerse de ‘’etiket tipi’’ seçeneğini kullanabilir. Aynı şekilde HGS etiketine veya geçiş kartına sahip olmak isteyen tüketiciler yine PTT’ye başvurabilir. Anlaşmalı bankalardan da etiketler ve kartlar temin edilebilmektedir. Başvuru yapmak isteyen sürücü beraberinde, kimliğini, araç ruhsatını ve ehliyetini götürmesi gerekmektedir. Hızlı Geçiş Sistemi için alınan ücrette oldukça makul bir rakam. Hızlı Geçiş Sistemi için etiket veya kart almak isteyen sürücüler sadece 5 TL’lik bir ücret ödemesinde bulunuyor. Eğer, HGS için PTT değil anlaşmalı bankalar tercih edilir bir de otomatik ödeme talimatı verilirse ücret alınmıyor. HGS veren bankalar konusunu öğrendiğimize göre birde limit kısmına bakalım bu işin.
HGS Otomatik Ödeme Nasıl Yapılır?
HGS kartınızda yeterli bakiyeniz kalmadığında eğer anlaşmalı banka ile otomatik ödeme talimatı verdiyseniz hiç bir ceza yemeden kolaylıkla geçebilirsiniz. Otomatik ödeme talimatı vermek için anlaşmalı banka müşteri hizmetlerini arayarak yada en yakın banka şubenize giderek otomatik ödeme talimatı verebilirsiniz.
HGS Limit Yükleme ve Yükseltme
Hızlı Geçiş Sistemi için gerekli evraklardan sonra istenilen etikete veya karta sahip olundu. İşlemlerinizi gerçekleştirdikten sonra HGS işlemlerinde diğer adıma geçebilirsiniz. Bankalara otomatik ödeme talimatı vermeniz durumunda iş sizin oldukça kolay olacaktır. Hızlı Geçiş Sistemi için bakiyenizi kontrol etmek istiyorsanız eğer aynı şekilde banka hesabınızdan kolayca takip edebilirsiniz. Bilindiği gibi bankalar mobil olarak da hizmet vermektedir. Bankanızın mobil uygulaması üzerinden işlemlerinizi rahatça yapabilirsiniz. Bankalar bu hizmet karşılığında belirli bir komisyon almakta. Limitler HGS gişelerinden de öğrenilebilir.
Bir önceki yazımız olan Evlilik Desteği 50 Bin TL Kredi İmkanı Evlilik Desteği Nasıl Alınır ? başlıklı makalemizde Devletten evlilik kredisi, evlilik desteği ve evlilik kredisi almak hakkında bilgiler verilmektedir.