X

Hayata Kredi Darbesi

Kredi kartı hayatımızın büyük bir bölümünü ele alan, her yerde yanımızda olan vazgeçilmez bir ürün haline gelmiştir. Yanlış kullanım ve ödeyememe durumunda bizi sıkıntıya sokabilir. Bu yüzden kredi kartına dair dikkat etmemiz gereken bir takım seçenekler vardır.

Kredi Kartı Almadan Önce Dikkat Etmemiz Gerekenler

  1. Öncelikle yapmanız gereken şey kredi kartı almadan önce bir kredi kartına ihtiyacınız olup olmadığını düşünmenizdir.
  2. Bankanıza sadık kalmayabilirsiniz, kredi kartı almak istediğiniz bankanın ve diğer bankaların faiz oranlarına, alabileceğiniz limite, taksit seçenekleri ve kampanyaları gibi noktaları karşılaştırmanız gerekebilir.
  3. Bankaların belirli maliyetleri karşıladığı ve kullanıcılardan talep ettiği yıllık ücretleri vardır. Bu yıllık ücretleri araştırarak bankaları ve kredi kartlarını karşılaştırıp size en uygun kredi kartını tercih etmeniz sizin yararınıza olacaktır.
  4. Limiti harcanabilir bütçenize göre belirlemeniz, ihtiyaç üzerine çıkmamanız sizi fazladan borçlu durumunda bırakmaz ve ihtiyacınız olduğu kadar harcarsınız. Eğer bütçenizin üzerinde bir limit belirleniyorsa bu talebi değiştirerek düşürebilirsiniz.
  5. Kampanyaları çok olan ve en çok üye iş yerine sahip kredi kartları tercihiniz olmalıdır. Alışveriş yapmayı seviyorsanız daha çok puan kazandıran kartları tercih etmeniz sizin için daha iyi olacaktır.

Kredi Kartı Başvurusu

Bu maddeleri dikkate alarak yaptığınız kredi kartı başvurusu sonucunda kredi kartınız onaylandıysa hesap kesim tarihleri ve son ödeme tarihlerini öğrenmelisiniz. Yapılan harcamalar kontrol edilmeli her ay harcama yaptığınız kredi kartı sliplerini saklayıp ne kadar harcadığınıza dair tutarı belirlemelisiniz.

Kredi Kartı Kullanırken Yapmanız Gerekenler

  1. Kendinize günlük bir miktar belirleyip küçük birikimler yapın ve bu birikimleri kredi kartı borcunuzun ödenmesinde kullanın.
  2. Alışveriş listenizden önem arz etmeyen ve acelesi olmayan seçenekleri çıkarın veya o ay bütçeniz iyi durumda değilse bir sonraki alışverişe saklayın.
  3. Kredi kartı borçlarını öderken sadece asgari tutarını ödememeye dikkat edin. Sadece asgari tutarını ödemek sizin faiz yükünüzü artıracaktır.
  4. Eğer birçok kredi kartı borcunuz var ise bir kredi çekerek tek yere borçlanmanız daha mantıklıdır. Çünkü kredilerin faizleri kredi kartlarından daha düşük miktardadır.
  5. Kredi kartından nakit çekmemeye özen gösterin. Çektiğiniz nakitin faizi, alışveriş faizinden daha fazladır.
  6. Kredi kartı borcunu ödeyemiyorsanız kredi kartı taksitlendirme Böylece bir süre harcamalarınızı durdurmuş olur ve borcunuzu taksit taksit ödeyebilirsiniz.

Krediler

İhtiyacımız olduğunda belli bir sözleşme ile bankalardan alabileceğimiz para miktarlarıdır. Bu kredilerin bir çok çeşidi vardır.

Kredi Çeşitleri

  1. Tüketici Kredileri
  2. Konut Kredileri
  3. Ticari Krediler

Vadelerine Göre Krediler

  1. Kısa Vadeli Krediler
  2. Orta Vadeli Krediler
  3. Uzun vadeli Krediler

Kredi Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

  1. Kredi almadan önce bütçenizi değerlendirerek aylık ödeyebileceğiniz taksit miktarını belirleyip vadeyi de ona göre ayarlamalısınız.
  2. Bankalar arası kredi karşılaştırılması yapılmalı ve bütçenize uygun olan hangisi ise o çekilmelidir.
  3. Faiz oranlarına ve vade seçenekleri kontrol edilmeli ve karşılaştırılmalı, uygun olanı tercih edilmelidir.
  4. Kredi türlerine göre farklı faizler uygulandığı da göz önünde bulundurulmalıdır.
  5. Kredi almadan önce dikkat edilmesi gereken diğer önemli nokta ise kredi kartı borçlarınızın olup olmadığıdır. Kredi kartı borcunuz var ise eğer bu borçların ödenmesi yapıldıktan sonra kredi başvurusu yapmak bankanın size kredi verme şansını artırmaktadır.
  6. Kredi sözleşmesinin 1 gün alınıp okunma hakkı vardır. Sözleşmeyi mutlaka okuyup öyle imzalamanız sizin için daha iyi olacaktır.
  7. Son olarak kredi sorgulama yaparak krediyi alıp almadığınızı kontrol etmelisiniz.

Bir önceki yazımız olan Acil Kredi En Kolay Nasıl Çekilir 2020 başlıklı makalemizde en iyi kredi kartı ve kredi kartı sorgulama hakkında bilgiler verilmektedir.

Finans Krediler:

This website uses cookies.