X

Faktoring İşlemi Yapmanın Etkileri Nelerdir?

Faktöring işlemini birçok avantajı vardır ancak aynı zamanda her finansman türünde olduğu dezavantajlarda söz konusudur. Bankalarla entegre olan faktöring şirketleri bankaların yanında tamamlayıcı olarak çalışırlar. Bankalardan ayrıldığı noktalar temel finansman konularıdır. Faktöring şirketleri kredi ödenmediği durumlarda bunu faktor üzerine yansıtır. Bankalardan farklı olarak kredi durumu incelemelerini ödeme gücünü inceleyerek karar verirler. İşletmeler borçlarını gereken zamanlarda tahsil edemediği durumlarda kaynak yaratmak konusunda sıkışırlar. Böylece üretim hızı yavaşlar. Faktoring şirketleri bu tür durumlarda planlama konusunda işletmelere yardımcı olur.
Avantajları
Faktoring, nakit akışında büyük ve hızlı bir artış sağlar. Bu, işletme sermayesi yetersiz olan işletmeler için çok değerli olabilir. Piyasada birçok faktöring şirketi olduğu için fiyatlar rekabet edilebilir düzeyde. Mali anlamda satışlarınızı dışa aktarmak işinizi yönetmek için size gereken zamanı sağlar. Daha akıcı nakit akışı ve finansal planlamaya yardımcı olur. Bazı müşteriler finansörlere saygı duyar ve ödemelerini daha hızlı yaparlar. Finansörler müşterilerinizin kredi durumuyla ilgili faydalı bilgiler verebilir.

Tedarikçinizle daha iyi şartlarda pazarlık yapmanıza yardımcı olabilirler.

 


İş büyümesini planlarken finansörler mükemmel bir stratejik ve finansal kaynak olduğunu ispatlayabilirler. Nakit siparişler faturalandırılır piyasaya sürülür. Sonraki siparişleriniz için sermaye yatırımı ve finansman mevcuttur. Bu yöntemle, finansörler müşterilerinizi kontrol edecek ve müşterilerle ilişkilerinizi düzenleyecektir.
Dezavantajları
Sorgular ve uyuşmazlıklar belirtilmek zorunda kalınabilir ve mevcut finansmanınızı olumsuz yönde etkileyebilir. Bu nedenle faktöring, bir işletme verimli olduğu ve anlaşmazlık ve sorunun az olduğu durumlarda en iyi sonucu verir. Maliyet her siparişte veya hizmet gerçekleştirilirken kâr marjının düşürülmesi anlamına gelecektir. Dolaylı olarak borç kapsamınız azalabilir. Finansörler, ödeme güçlüğü yaşayan borçlulara karşı fonlamayı ve kötü borçlunun yayılmasını önler. Bu finansman dalgalanmalarını yönetmeniz gerekir.
Bir düzenlemeyi bitirmek için müşterinin ödemediği herhangi bir tutarı ödemek zorunda kaldıkları için faturalar üzerinde ilerlemişlerdir. İş planlaması yapılması bu aşamada devreye girer. Bazı müşteriler doğrudan sizinle anlaşmayı tercih edebilir. Müşterilerinizle nasıl ilgilendiğiniz, müşterilerinizin sizin hakkında düşünlerini etkiler. İtibarına zarar vermeyecek, saygın bir şirket kullandığınızdan emin olun.

Bir önceki yazımız olan Otomatik Ödeme Talimatı Nedir ? Otomatik Ödeme Talimatı Nasıl Verilir ? başlıklı makalemizde Ödeme talimatı nedir, otomatik ödeme ve Otomatik ödeme talimatı hakkında bilgiler verilmektedir.

Finans Krediler:

This website uses cookies.