X
    Categories: Bankalar

Bankalarda Teminat Mektupları

Teminat mektupları bugünlerde de sıklıkla kullanılmaktadır. Fakat iyice incelenmeden ve araştırılmadan yapılan teminat mektupları beraberinde sorunları da doğurmaktadır. Çok hassas ve hata kabul etmeyen bu konu, faaliyete geçmeden önce mutlaka yeterince araştırılıp bilgi sahibi olunması şarttır.  Bir avukatın yardımına başvurmak da seçenekler arasındadır.  Bankalar teminat mektuplarını düzenleyerek muhatabı olan kişilere verir. Böylelikle mektup müşterinin sonrasında ortaya çıkabilecek zararları teminat altına aldığını ve mektubun içeriği kapsamında tazmin edeceğini kabul etmektedir. Teminat  mektupları hukuk sektöründe bir kefalet ( garanti) olarak görülmektedir. Doğru ve usulüne  uygun bir şekilde kullanıldığında  faydalı bir kredi yönetimi olabilmektedir. Teminat mektupları kendi içlerinde de  geçici teminat mektupları, kesin teminat mektubu ve avans teminat mektubu olarak ayrılmaktadır.

Banka teminat mektupları ile ilgili dikkat edilmesi gerekenler

Teminat mektupları da bir çeşit sözleşme olduğundan ödeme yöntemlerine  dikkat edilmesi önemlidir. Bir avukattan alacağınız yardım ve onun içerik hakkındaki görüşleri  oldukça önemlidir. Mektubun süresi, hangi koşulların garanti kapsamına girdiği ve garantinin sınırları da son derece önemlidir. Eğer ki teminat mektubu veriyor iseniz mektupta muhatap kişinin doğru yazıldığından emin olmanız gerekmektedir.  Teminat mektubunu ödeteceğimiz bankaya yazılı bir biçimde mektubun kendisini göndermeniz de teminat mektubunu kullanabilmeniz için önemlidir. Aksi durumda mektup kendi başına  işlemleri gerçekleştirmenize olanak sağlamayacaktır.  Mektubu veren ilgili bankanın herhangi şubesine giderek işlem yaptırabilirsiniz.  Teminat Mektuplarının zaman aşım süresi 10 olduğundan aldığını veya verdiğiniz tüm mektupları saklamalısınız. Mektupta belirtildiği ödemeyi alabilmeniz kesinle mektubun asıl nüshasını bulundurmalısınız.  Ayrıca teminat mektupları çek ve senetlerin aksine haczettirilemez, devredilemez ve cirolaştırılamazlar.  Mahkemeden alınan ihtiyat tedbir kararı ile teminat  mektubunun ödemesi durdurulabilecektir.

Bir önceki yazımız olan Evlilik Desteği 50 Bin TL Kredi İmkanı Evlilik Desteği Nasıl Alınır ? başlıklı makalemizde Devletten evlilik kredisi, evlilik desteği ve evlilik kredisi almak hakkında bilgiler verilmektedir.

Finans Krediler:

This website uses cookies.