Bankalara Dosya Masrafı İade Davası Açmak Kredi Notunu Etkiler mi?
Bu zamana kadar özel veya devlet işletmesi olan bütün bankalar yıllık kar oranlarını açıkladıklarında ortaya koyulan rakamlara büyük oranda yüksek faiz yöntemi ile ulaştıklarını belirtiyorlardı. Ancak son yıllarda bu durum biraz değişti. Artık hem özel sermayeli bankalar hem de kamusal sermayeli bankalar yüksek faiz oranları yerine tüketicilerden işlem ve dosya masrafları, komisyon altında alınan ücretlerle kar etmeyi başarıyorlar. Bankalar yüksek faiz oranlarından vazgeçip böyle bir yola başvurunca haliyle tüketiciler ceplerinden boş yere çıkan paranın hesabını sormak istiyor. Müşteriler uğradıkları haksızlık karşısında kanuni yöntemleri kullanmaya başladı.
Haksızlıklar hukuksal alana taşınırken tüketiciler tarafından en çok dikkat çeken durum Tüketici mahkemeleri veya Tüketici hakem heyetleri arayıcılığı ile çekilmiş olan kredilerden alınmakta olan kredi masrafları ve kullanılan kredi kartlarına bağlı olarak alınan kullanım bedelleridir. Tüketiciler bu durumu mahkemeye taşıyarak uğradıkları zararı telafi etmek için uğraşıyor ancak bir yandan da bankaya dosya masrafı iadesi davası açmak kredi notuma etki eder mi diye düşünmeden de edemiyor.
Kredi notu ortaya çıktığı günden bu yana hem tüketicilerin hem de bankaların vazgeçilmezi oldu. Her iki taraf içinde çok önemli olan kredi notu kavramı kişinin uğrayacağı bütün muamelelerin de ön habercisidir. Eğer kişinin kredi notu düşükse gittiği bankada talep ettiği bütün istekleri geri çevrilecektir. Bankalar bu durum söz konusu olunca oldukça titiz davranmaktadır. Tüketiciler de bu denli önemli olan kredi notunu iyi tutmak için çaba sarf ediyor. Bu durumun olumsuz yanına tanıklık etmek istemeyen tüketiciler bankalardan aldıkları kredilerin ödemelerini günü gününe yapıyor, kredi kartlarının ekstre günlerini aksatmıyor ve bankalar tarafından belirlenen diğer unsurlara aşırı şekilde dikkat ediyor. Çünkü tüketicinin bilinçli olarak attığı her adım kendisine olumlu bir şekilde geri yansıyor. Kart, kredi ödemelerinin gününde yapılmasının yanı sıra kredi notunu etkileyen bazı diğer faktörlerde var ancak asıl konuya geri dönerek cevabımızı verelim. Kredi notunun iyi veya kötü olmasını belirleyen faktörleri az önce belirttik, bunun sonucunda dosya masrafı iade davası açmak bireyin kredi notunu olumsuz etkilemez cevabını verebiliriz. Davayı açmanın etkilemediği gibi davanın olumsuz sonuçlanması da kişinin kredi notunda bir etki yaratmayacaktır.
Kredi notunu etkileyen unsurlar her yerde aynıdır. Findeks platformuna bakıldığında da birey aynı unsularla karşılaşır bu konuda açıklama yapılan başka alanlarda da aynıdır, kriterler değişiklik göstermez. Kişi belirtilen unsurlara uymaya özen göstererek kredi notunun düşmesine mâni olabilir. Belirtilen şartları yerine zamanında getirdiği taktirde de kredi notu yükselecektir. Eğer tüketici kredi notunun akıbetinin yakından takip ederse uyması veya bir daha tekrarlanmaması gereken durumları belirlemiş olur ki buda tüketici için oldukça faydalı olur. Sonuç olarak dosya masrafı iade davası açmak bireyin kredini notunu olumsuz etkilemez. Sadece bu alanda değil istediğiniz her alanda açacağınız dava kredi notunuza yansımayacaktır. Gönül rahatlığı ile hakkınızı arayabilirsiniz.
Bir önceki yazımız olan Kredi Notu Düşüklere Kredi Veren Bankalar Hangileridir ? başlıklı makalemizde Banka kredileri için başvuru, en uygun kredi ve Kredi Notu Düşüklere Kredi Veren Bankalar hakkında bilgiler verilmektedir.
Henüz yorum yapılmamış.