Bankalar 10.000 TL’ye Ne Kadar Faiz Verir? 2020
10.000 TL Ne Kadar Faiz Getirir
Paranızı değerlendirmenin birçok yolu vardır. Paranız elinizde olup başka yerlere harcayacağınıza ya da olduğu yerde paranız değer kaybedeceğine onu döndürmeniz ve kazançlı hale getirmeniz sizin elinizde. Paranızı kullanmanın en zahmetsiz ve en güvenli yolu bir bankada mevduat hesabı açarak paranızı faize yatırmak ve artmasını beklemek. Peki bankalar 10.000 TL ne kadar faiz verir merak edenler için bütün bankaların faiz oranları sizler için araştırarak bir araya getirdik.
Bankalar genellikle kredi çekip işinizi halletmek ve sonrasında faiziyle beraber geri ödeme yapmak için kullanılmaktadır. Fakat bu durumun tam tersi de söz konusu olabiliyor. Yani bankadan 10000 TL borç alıp faiziyle geri ödemek yerine 10000 TL’nizi bankaya belirli bir süreliğine verip süreniz bittiğinde faiziyle beraber geri alabilirsiniz. Bunun için bankalara ödemeniz gereken para genellikle 1000 TL ve üzeri olmalıdır. Ne kadar süreye hangi bankanın ne kadar faiz verdiği ise yatırılan tutara ve paranızın bankada kalma süresine bağlı olarak değişmektedir. Bankaya paranızı faize yatırmanın bir diğer iyi tarafı ise hem ekonomiyi canlandırmış oluyorsunuz hem de paranız evinizde olduğu yerde değer kaybedeceğine bankada değer kazanmış olur. Google üzerinden yapılan araştırmalar doğrusunda çıkan sonuçlar arasında bankalar 10.000 TL ne kadar faiz verir sorusu karşımıza çıkmaktadır.
Bankaya yatırdığınız parayı banka kendisi çevirerek başkalarına iş kurmaları için ya da ihtiyaçları için vererek değerlendiriyor. Ne kadar para akışı olursa ülke ekonomisi için de o kadar iyi olur. Birazdan hangi bankaya ne kadar yatırırsanız ne kadar faiz alacağınız ile ilgili alt başlıklar halinde bilgi vereceğiz. Örnek olarak 10.000 TL paranız olduğunu varsayalım ve buna göre hesabımızı yapalım. Haydi, hep beraber inceleyelim.
İNG Bank E-Turuncu Hesap
İng Bank’tan e-turuncu hesap açarsanız e-turuncu hesabınızın yıllık faiz oranı .75 tir. Yani 10000 TL paranızı ing bank e-turuncu hesaba yatırdığınızda aylık kazancınız 89.08tl olacak. Bir ayın sonunda 10.089 TL’niz olacak. Bir yıllık kazancınız ise 1083.75tl olacak ve bir yılın sonunda toplam bakiyeniz 11.084 TL olacak. Diğer bankalara göre ing bank iyi bir seçim olabilir diğerlerine göre daha fazla olur paranız. Bu arada herkesin merak ettiği bankalar 10.000 TL ne kadar faiz verir soru sunada İNGbank olarak cevap vermiş bulunduk.
Vakıfbank E-Vadeli Mevduat
Vakıfbank e-vadeli mevduat hesabınız varsa bu, yıllık faiz oranınız 60 anlamına geliyor. Yani 10.000 TL yatırdığınızı varsayarsak bir ay sonunda 78.99 kazanarak bir ay sonundaki paranız 10.079 TL’niz olacak. Bir yıl süre ile paranızı hesabınızda bırakırsanız da bir yıl sonunda 918tl net gelir elde etmiş olacaksınız ve bir yılsonundaki toplam paranız 10.918 TL olacak. Vakıfbank hem yerli olması hem de güler yüzlü çalışanları ile iyi bir tercih olabilir. Vakıfbank üzerinden bankalar 10.000 TL ne kadar faiz verir 2020 soru sunada cevap vermiş bulunduk.
TEB Cepteteb Vadeli Hesap
Türkiye Ekonomi Bankası yani bilinen adıyla Teb’de Cepteteb vadeli hesabınız varsa 10.000 TL’nizi güvenle yıllık .25 faiz oranıyla yatırabilirsiniz. 10.000 TL’nizi teb e yatırdığınızda yıllık .25 faiz oranıyla bir ay içinde kazanacağınız para 83.85tl olacak ve bir ay sonundaki toplam paranız 10.083 TL olacak. Paranızı bir yıl vadede bırakmanız durumunda ise paranız 892.50 TL kazanacaksınız ve toplam paranız 10.892.5 TL olacak. Türkiye Ekonomik Bankası güvenli olması yönüyle diğer bankalardan ayrılmaktadır ve kendine cezp etmektedir.
HSBC E-Mevduat
HSBC E-Mevduat hesabı açarak paranızı HSBC ye de faize yatırabilirsiniz. HSBC’ye paranızı mevduata yatırdığınız takdirde %9.25 olan yıllık faiz oranından yararlanabilirsiniz. 10.000 TL yatırım yaptığınızı varsayarsak bir ay sonunda hsbc de kazandığınız para 68.93tl artmış olacak ve bir ay sonunda toplam 10.069 TL’niz olacak. Paranızı bir yıl hsbc de bıraktığınız takdirde ise 786 TL kazanacaksınız ve toplam paranız 10.786 TL olacak. Bir yılsonunda isterseniz paranızı alıp kullanabilir ya da isterseniz faizde bırakarak artmasını sağlayabilirsiniz.
Ziraat Bankası İnternet Bankacılığı Mevduat Hesabı
Ziraat bankası bilindiği gibi Osmanlı Devleti zamanında kurulmuş olan en köklü bankalarımızdandır. Devlet bankası olma özelliği ise hem paranın güvende olması hem de devletin o parayı kullanacak olması açısından bizi kendisine çekiyor. Ziraat bankasının mevduat hesabı yıllık faiz oranı %9.25tir. Yani 10.000 TL yatırdığınız zaman paranız bir ay içinde 69 TL artacak ve 10.069tl olacak. Paranızı bir yıl mevduat hesabınızda bıraktığınız zaman ise 10.000 TL’niz 786 TL artarak bir yıl sonunda toplam 10.786 liranız olacak. Ziraat bankası hemen hemen her yerde her il ve ilçede şubesi olması yönünden bankalar arasında en iyisi diyebiliriz. Ziraat Bankası olarak en çok merak edilen konulardan bir tanesi olan bankalar 10.000 TL ne kadar faiz verir 2020 soru sunuda yanıtlamış olduk.
Akbank Direkt Serbest Hesap
Akbank direkt hesap ile paranızı Akbank’ta faize yatırdığınızda .50 yıllık faiz alırsınız. Yani bir ay bankada kalan paranız aylık 80.50 TL artacak bir ay sonunda 10.080 TL’niz olacak ve bir yıl sonunda 964 TL artacak ve toplam paranız faiziyle beraber 10.964 TL olacak.
Enpara.com Mevduat
Finansbank’a bağlı olarak çalışan enpara.com da paranızı yatırmak için iyi bir seçim olabilir. Enpara.com un en iyi ve en önemli tarafı müşteriye değer vermeleri yönüyle diğerlerinden ayrılıyor. İnternetten işinizi iki dk.’da halledebiliyorsunuz ve ayrıca telefonla aradığınız zaman da maksimum 30 saniye içinde müşteri hizmetlerine bağlanıyorsunuz. En paranın yıllık faiz oranı .50dir. Enparaya paranızı yatırdığınızda bir aylık kazancınız 80.50 TL olacak ve toplam paranız bir ay sonunda 10.080 TL olacak. Bir yılsonunda da 964 TL artacak ve enparadaki toplam paranız 10.964 TL olacak. Eğer hız ve kalite istiyorsanız enpara iyi bir tercih olacak sizin için. Enparanın bir diğer özelliği de havale-eft ücreti olmaması.
İş Bankası Şubesiz Vadeli Mevduat
İş bankası da ziraat bankası gibi Osmanlıdan günümüze kadar devam etmiş olan köklü olan bir bankamızdır. Bu yüzden paranızı iş bankası şubesiz vadeli mevduat hesabına yatırmak da caiz bir fırsat olabilir. İş bankası yıllık olarak yatırdığınız paranızı %8.40 faizle arttırarak size geri veriyor. Yani 10.000 TL yatırdığınızda aylık kazancınız 69 lira olur ve toplam paranız bir ay sonunda 10.069 lira olur. Paranızı bir yıl mevduat hesabında bıraktığınızda ise 708 lira artarak toplam 10.708 lira olur. Ondan sonra isterseniz paranızı çekebilir veya tekrar vadeli hesabınızda bırakarak faiz işlenmesine bırakabilirsiniz. İşlemler bu kadar kolay iken İş bankası olarak bankalar 10.000 TL ne kadar faiz verir soru sunuda yanıtlamış olduk.
Bu beraber incelediğimiz bankalar dışında diğer bankalarda da uygun vadeler ve uygun faiz oranlarıyla paranızı faize yatırabileceğiniz iyi fırsatlar bulunmaktadır. Biz sizler için en çok tercih edilen bankalar ve en çok tavsiye edilen faiz oran ve vadelerini araştırdık. Paranız elinizde kalmasın ekonomiyi canlandırmak için paranızı bankaya faize yatırın hem siz kazanın hem de ülkemiz kazansın. Ülkeden ne kadar para dönerse ülke ekonomisi o kadar iyi olur. Yani sizin vadeye yatırdığınız paranızı banka ihtiyacı olan iş kuracak olan başka birisine kredi olarak veriyor ve yeni bir iş kuruluyor. Yeni bir işin kurulması demek yeni kişilere istihdam sağlanması yeni kişilere ekmek kazandırması demektir.
Bu olayların hepsi birbirine bağlıdır. Aslında paranızı arttırırken başka insanların iş sahibi olmasına ve para kazanmasına vesile olmuş oluyorsunuz. Vadeli hesaba yatırdığınız paranız ne kadar fazla ise o kadar fazla faiz alıyorsunuz. Yüklü miktarda paranız varsa onu vadeye yatırıp sadece onun faizini bile her ay maaş gibi çekebilirsiniz böyle yapan binlerce insan var. Şimdi karar sizin yukardaki incelediğimiz bankaların faiz oranlarını ve ne kadar sürede ne kadar kazanacağınızı inceleyerek seçiminizi yapabilirsiniz. Ülkemize değer, paramıza para katmak için mevduat çok iyi bir yöntemdir.
Bir önceki yazımız olan Evlilik Desteği 50 Bin TL Kredi İmkanı Evlilik Desteği Nasıl Alınır ? başlıklı makalemizde Devletten evlilik kredisi, evlilik desteği ve evlilik kredisi almak hakkında bilgiler verilmektedir.
Henüz yorum yapılmamış.