X

Ameliyat ve Sağlık Giderleri İçin Hangi Bankalar Kredi Verir?

Günümüzde kredi kullanımına ihtiyaç duyan insan sayısı gittikçe artıyor. Durum böyle devam ederken kredi kullanım alanları da genişlemekte. Her geçen gün insanların ihtiyaç alanları çerçevesinde gelişen teknoloji ile birlikte kredi kullanım alanları da artıyor. Bankacılık sektöründe ev, iş yeri, ev eşyaları sağlık, eğitim gibi ihtiyaç alanlarının yanı sıra cep telefonu da dahil kredi fırsatları sunuluyor. Bankaların sunduğu ihtiyaç kredileri hem vatandaşı maddi açıdan düşük faiz oranları ile rahatlatıyor hem de sundukları geri ödeme planları ile birlikte krediler cazip hale getiriyor. Vatandaş açısından oldukça karlı olan bu krediler bankalar ve anlaşmalı kurumlara da büyük fırsatlar sunuyor. Söz kurumlar arasında anlaşma sağlandığında bir yandan ciro da artış gösteriliyor bir yandan da müşterileri artıyor. Bu duruma örnek verilecek olursa, hastaneler tarafından belirlenen ve hastaların karşılayamayacağı ücretteki tedaviler hastane yöneticileri tarafından ilgili bankalara yönlendiriliyor. İhtiyaç kredisinin konu alındığı bu yazıda ameliyat ve sağlık giderleri için hangi bankalar kredi verir bilgisini de sizlerle paylaşacağız.

Bankalar ve hastaneler tarafından sağlık alanında hastalara birçok kredi seçeneği bulunsa da ameliyatlar için veya tedaviler için bankalarda ayrı bir başlık bulunmamaktadır. Tedavi masrafları için hazırlanan krediler genellikle bireysel ihtiyaç kredisi adı altında vatandaşlara sunulmaktadır. Özel hastaneler herhangi bir banka ile anlaşma yaparak bu konuda bireylerin gelirlerine uygun fırsatlar sunabilir, bu durumu reklam haline de getirebilir ancak bankacılık sektöründe ayrı bir isim ile sağlık kredisi bulunmamaktadır.

İhtiyaç sahibi nasıl bireysel ihtiyaç kredisi çekmek istediğinde 48 aya kadar vade hakkını kullanabiliyorsa konu  Ameliyat ve sağlık giderleri için kredi çekmek olunca da vade seçeneği 48 aya kadar devam ediyor. Ameliyat veya tedavi amaçlı kredi çekmek isteyen ihtiyaç sahibi bu kredilerde  % 0,99 oranında başlayan faiz oranları ile karşılaşıyor. Bankaların faiz oranları değişiklik gösterirken, bazı bankalarda da kredi tahsis ücreti alınıyor.

İhtiyaç kredisi adı altında çekilecek olan bu kredilerde önemle belirtilmesi gereken bir nokta da bulunmakta. Kredi çekilirken bankaya tedavi amaçlı veya ameliyat için kredi çekeceğinizi belirttiğiniz taktirde size çıkarılacak olan sigorta prim bedeli ücreti bir hayli fazla olacaktır. Sağlık durumu her ne kadar mühim ise karşınıza çıkacak olan sigorta prim bedeli de o kadar artabilir. Olumsuz bir durum ile karşılaşmamak adına ve eğer kurum ile banka arasındaki anlaşmada da çok büyük fırsatlar sunulmamakta ise sağlık kredisi yerine ihtiyaç kredisi çekmek istediğinizi belirtmek daha karlı olacaktır. Ayrıca krediyi hastanın adına değil de başka birinin adına çekmek bu gibi durumlarda daha mantıklıdır. Tedavi görecek kişi adına kredi çekmemek ve ihtiyaç kredisi olarak belirtmek sigorta prim bedeli için ödenecek tutarın daha makul olmasına sebep olacaktır.

 

Bahsi geçen konuda 20 bin TL için 48 ay vadeli en uygun kredi veren 3 bankadan verdiğimiz örnekler.

 

QNB Finansbank

1 Aylık ödeme tutarı: 572 TL

Geri ödenecek tutar: 27298 TL

Faiz Oranı: %1,11

ING Bank Kişiye Özel Kredi

1 Aylık ödeme tutarı: 549 TL

Geri Ödenecek tutar : 26456 TL

Faiz Oranı: %0.99

T.C. Ziraat Bankası

1 Aylık ödeme tutarı: 572 TL

Geri Ödenecek tutar: 27582 TL

Faiz oranı: %1,15

Bir önceki yazımız olan Kredi Başvurusu Yapmak Artık Çok Kolay! başlıklı makalemizde en uygun ihtiyaç kredisi, kredi faiz oranları ve Online İşlemler ile Banka Kredi Başvurusu hakkında bilgiler verilmektedir.

Finans Krediler:

This website uses cookies.