6 Madde de KOSGEB Kredisi Alabilmenin Püf Noktaları
İçinde girişimci ruhu taşıyan birçok insanın dâhiyane fikirleri var ancak projelerini hayata geçirecek paraları yok. Devlet sayesinde artık parasızlıktan iş kuramıyorum bahaneleri de çöpe karıştı. Devlet tarafından girişimcilerle ilgilenen ve onlara finansal destek sağlayan KOSGEB üreticilerin imdadına yetişti. KOSGEB sadece para anlamında da değil, iş kurmak isteyen kişilere eğitim açısından da büyük kazanç sağlıyor. KOSGEB yardımı ile hayallerini süsleyen işe ulaşan birçok insan var, bu sayede başarılı olan insanların sayısı da gün geçtikçe artıyor. Ancak KOSGEB ne kadar bonkör olsa da kredileri kötü niyetle kullanan insanlar ortaya çıktıktan sonra işleri daha sıkıya almak zorunda kaldılar. KOSGEB kredi verirken her geçen gün biraz daha dikkatli davrandığı için bu yazıda sizlere KOSGEB Kredisi almak için nelere dikkat edilmesi gerektiğini, hangi nokta atışlarının yapılması gerektiğini belirteceğiz.
Samimiyet: birinci sırada samimiyet yer alıyor. Art niyetli vatandaşlar sayesinde KOSGEB yetkilileri girişimcileri artık özenle seçerken sizin de samimi olmanız şart. İletişiminiz, eğitimlere bakış açınız dikkate almanız, kredi kullandıktan sonra iletişimi kesmemeniz çok önemli noktalar. KOSGEB bu noktalara çok dikkat ediyor. Sonuçta krediyi alıp almamanız tamamen yetkililerin elinde bu yüzden fazlasıyla niyetinizde ciddi olmanız gerekiyor. Eğer aklınızda ‘’ben parama bakarım, sonrası beni ilgilendirmez’’ gibi bir düşünce varsa silin atın. KOSGEB böyle bir kurum değil.
Kurs Süreci: bu konuda hakkında biraz araştırma yaptıysanız KOSGEB Kredi Desteği alabilmek için KOSGEB tarafından düzenlenen KOSGEB Girişimcilik Eğitimi sertifikasına sahip olmanız gerektiğini de bilirsiniz. Bu sertifikaya sahip olmak için KOSGEB’in düzenlediği kurslara düzenli bir şekilde katılmanız gerekmektedir. Ancak kurslara devamın sıkıntı olmayacağını da düşünmeyin. Devam etmeniz oldukça önemli, aksi taktirde sıkıntıya düşersiniz. Sertifika için ciddi manada emek sarf etmeniz gerekiyor.
Farklı Bir Projeye Sahip Olma: Eğer KOSGEB’e sunduğunuz projenin daha önce bir örneği görülmediyse, sizden başka yapan olmadıysa ve farklıysa kredi alma ihtimaliniz yükselir. Zaten KOSGEB’in ortaya çıkış sebebi de yeni ve farklı istihdam alanları yaratmak isteyen girişimcilere destek olmak. Yani fikriniz oldukça eksantrik olsa da çekinmeden yetkililerle paylaşın desteklenme ihtimaliniz oldukça yüksek.
Projenin Güzel Şekilde Sunulması: eğitim süreci bittikten sonra hazırlanan proje KOSGEB’de bu alanda yetkili olan kişiye sunulacaktır. Sunumunu yapacağınız proje oldukça önemli bu yüzden büyük bir özenle hazırlanması gerekmekte. Sunumda yapacağınız tek bir yanlış bile kredi almanıza engel olabilir. Sakin olun ve heyecanlanmayın, hayallerinize giden yolun bu sunumdan geçtiğini unutmayın, projeye sadece iş olarak değil hayatınız olarak bakın ve heyetin önünde sergileyin.
Alınan Kredinin Gerekli Yerlere Kullanılması: krediyi almakla KOSGEB’deki işiniz bitmiyor. Yetkililer sizi iş hayatınızda da kontrol edecek. Projede sunulduğu gibi alınan kredinin nerelerde kullanıldığını düzenin belirtildiği gibi devam ettiğini görmeye geleceklerdir.
Danışmanlık için Sürekli KOSGEB ile İrtibatlı Olma: hayallerinizdeki işe kavuştuktan sonra KOSGEB’den faydalanamayacağınızı düşünmeyin. KOSGEB size iş hayatınızın devamında da istediğiniz noktada yardım edecektir. KOSGEB’den iş geliştirme konusunda da faydalanabilirsiniz. Danışmanlık ihtiyaçlarınızda kurum tarafından karşılanacaktır.
Bir önceki yazımız olan 10 Adımda En Kolay KOSGEB Kredisi Alma Taktikleri başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.
Henüz yorum yapılmamış.