X
    Categories: Kredi Notu

1800 Findeks Kredi Notu ile Ne Kadar Kredi Çıkar?

Kredi notu kapsamında bakıldığı zaman 1500 ve üzeri kredi notları çok iyi olarak gözükmektedir. Bankaların bu noktada 1500 üzeri olanlara ilk planda kredi verdiği de gözükmektedir. Bu seviyenin aşağısında kredi notu olanlara farklı şartlar koyulmaktadır. Kredi notu kredi işlemlerinde ilk bakılan şart olmaktadır. Peki, 1800 findeks kredi notu ile ne kadar kredi çıkar?

Kişinin ne kadar kredi çekebileceği kredi notunun yanı sıra aylık geliri ile de bağlantılı bir durum olmaktadır. Bankalar bu noktada kişinin aylık gelirinin %50 ya da %60 oranında ödeyebileceği miktarda kişiye kredi çekme imkanı sunmaktadır. Fakat ihtiyaç kredisinde kişinin aylık gelirinin 22 katına kadar kredi çekme imkanı vermektedir.

Bankalara yapılan kredi başvurularının kabul edilmesinde veya geri çevrilmesinde en önemli etken artık kredi notu. Kredi notu düşük olan bireyler kredi çekerken çok zorlanmakta hatta çekememekte iken kredi notu yüksek olan kişiler ise bir problem yaşamadan rahatça işlerini halledebilmektedir.

Kredi notu hesaplama

sı yapılırken kişiye ait birçok bilgi hesaplanmaktadır ve bu bilgiler sonucunda bireye 0-1900 arasında bildirilen sayıda kredi notu anlamını taşımaktadır. Şimdi sizlere kısaca kredi notu ne demek bundan bahsedecek ve

1800 Findeks kredi notu ile ne kadar kredi çıkar

sorusuna cevap vereceğiz.

Öncelikle zihinlerde daha iyi yer edebilmesi açısından kredi notu ne anlama geliyor buna bakalım. Kredi notu, tüketicinin bankaya olan kredisini veya kredi kartını ödeme şekli, borçlanma seviyesi, daha önce kullandığı kredi durumu gibi konular üzerinden yapılan hesaplanmaların ortaya çıkan sonucudur.

KKB (Kredi Kayıt Bürosu) Türkiye’de 9 bankanın bir araya gelmesi ile oluşmuştur. FİNDEKS de Kredi Kayıt Bürosu’nun ortaya çıkarmış olduğu bir sistemdir. Sizde, FİNDEKS kredi notunuzu sorgulamak isterseniz küçük bir tutar karşılığında işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

FİNDEKS kredi notu hesaplaması yapılırken de birey hakkında bazı veriler kullanılır. Bu veriler; yeni kredi açılışı (%20), mevcut borç durumu ve mevcut hesap (%25), kredi kartı ve bireysel kredi ödeme alışkanlığı (%30), kredi kullanım oranı (%15) ile birlikte bazı farklı durumlar da göz önünde bulundurulur. Tüm bu durumlar hesaplandıktan sonra kişiye 0-1900 arası bir puan verilir, tüketicinin alabileceği en yüksek kredi notu olan 1900 riski olmayan ve en iyi olarak adlandırılan kredi notu anlamına gelmektedir. Tüketicinin kredi notu 0 çıktıysa en riskli müşteri ve en düşük kredi notu anlamını taşımaktadır.

Kişinin FİNDEKS kredi notu hesaplandıktan sonra farklı gruplar altında değerlendirilir. FİNDEKS tarafından belirlenen her bir grubun bir simgesi bulunmaktadır ve bu notlar renklerle ifade edilmektedir. Tüketiciler, bu alanda notlarına göre nötr, riskli ve risksiz olarak 3 gruba ayrılmaktadır. FİNDEKS kredi notu renklerinde de sarı renk kredi notu  699-1499 arasında olan tüketicileri, yeşil renk 1499-1900 arası olan müşterileri ve son olarak kırmızı renk 0-699 arası olan müşterileri simgelemektedir.

Şimdi yazımızın amacına yani kredi notu 1800 olan müşterilerin ne kadar kredi çekebileceği konusuna. Eğer bir tüketicinin kredi notu 1800 ise bir bankaya gittiğinde problem yaşama olasılığı muhtemelen olmayacaktır. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi en iyi kredi notu 1900’dür ve yeşil renk ile adlandırılır yani 1800’de bu grubun içerisinde yer almaktadır.

Bir tüketici

1800 FİNDEKS notu

na sahipse ve bankadan ne kadar kredi çekebileceğini merak ediyorsa bu durumun sadece kredi notuyla alakalı olmadığını da bilmesi gerekir. Bir örnekle açıklamak gerekirse mesleğiniz avukat ve aylık 10 bin TL kazanıyorsunuz bir başka kişinin de mesleği memurluk ve aylık 3 bin TL kazanıyor (varsayım) aylık kazançları farklı olan kişilerin çekebileceği kredi miktarı aynı olamaz. Banka zaten tüketicilere aylık geliri ile ödeyebileceği %50-60 oranında kredi vermektedir. Bu rakamlar örnek olmakla birlikte bankadan bankaya fark eder ve eğer bankanın maaş müşterisi iseniz daha yukarı da çıkabilir. Aylık geliri 10 bin TL olan birini baz alırsak ve %50 ödeme sınırı ile kredi çekeceğini düşünürsek banka aylık 5 bin TL ödeme karşılığında kişiye 48 ay vade seçeneği ile 240 bin TL kredi imkanı sunabilir. Artı bir bilgi olarak bankalar bireyin aylık gelirini hesaplayarak 22 katına kadar ihtiyaç kredisi verebilmektedir. Yani ödeme göz önüne alındığında tutar 240 bin TL olarak çıksa da banka krediyi 220 bin TL olarak sınırlandırabilir.

Bir önceki yazımız olan Kredi Notu Düşüklere Kredi Veren Bankalar Hangileridir ? başlıklı makalemizde Banka kredileri için başvuru, en uygun kredi ve Kredi Notu Düşüklere Kredi Veren Bankalar hakkında bilgiler verilmektedir.

Finans Krediler:

This website uses cookies.