Finans Krediler , Esnaf Kredileri , İhtiyaç Kredileri , Hibe ve Destek

1000 Liraya Yatırım Yapmak Için 6 Mantıklı Seçenek

17.01.2017
645

Paranın miktarı ne olursa olsun ele geçen üç kuruşun bile en iyi şekilde değerlendirilmesi gereken bir zaman diliminde yaşarken, gün be gün Türk lirasının değer kaybettiği günümüzde 1000 lira ile yapılacak yatırım şekilleri de sınırlı kalıyor.Şu günlerde 1000 lira ile en karlı ne yapabilirim diye düşünürseniz artan döviz rakamları karşısında sanırım döviz almanız mantıklı bir girişim olacaktır.Dolardaki dalgalanmanın hale devam etmesi ile bu yatırım şeklinde size az da olsa kar getirecektir.

1000 Lira Küçük Ama Yatırımlarınız Büyük

1000 liram var” ve en iyi hangi şekilde  değerlendirebilirim diye düşünüyorsunuz.Günümüz koşullarında öyle ciddi bir rakam olmayan yatırım yapmak için  çok büyük bir miktar olmayan bin lira ile yapabilecekleriniz oldukça kısıtlı. Yapabileceklerinizi 6 seçenekte toplarsak ;

– Dünyayı etkisi altına alan ve her geçen gün yükselen  dolar ve euro ya yatırım yapmak geçici olarak size kar sağlayabilir.Altın almak da sizin için karlı yatırım türlerinden biri olabilir.

-Yüksek faizli borçlarınızı kapatmaya yönelik girişimde bulunmak da yapabileceğiniz karlı yatırımlardan biri olacaktır. Kapattığınız borçla hem psikolojik olarak hemde gelecekteki  bütçeniz açısından sizde büyük bir rahatlama yaratacaktır.

– Kısa vadede ve risksiz olarak 1000 tl ile yatırım yapmak istiyorsanız, hazine bonosu, mevduat hesabı, repo ve likit hesaplarına yatırım yapabilirsiniz.Bu yatırımda size az faiz kazandıran ama riski olmayan bir yatırım aracı olarak yardımcı olur.

– Üsteki yatırım araçlarından hiçbiri ise cazip gelmiyorsa ve hala 1000 tl ile ”nasıl harcama yapabilirim” diye soruyorsan cevabımız kendinize yatırım yapabilirsiniz olur. Daha iyi bir iş ve kariyer için açılan meslek ve dil eğitim kurslarına kayıt olarak sertifika alabilir CVC’nize ekleyebilirsiniz.

– Hiç bir yatırım aracında paranızı değerlendirmek istemiyorsanız birikim yapmayı düşünerek bankaların verdiği faiz oranları ile hesap açtırabilirsiniz. Acil ihtiyaç fonu olarak da değerlendirebileceğiniz bu yatırım şekli ile ani sıkıntılarınız için bekleyen paranız sizde rahatlamaya yol açacaktır.

– 1000 liranızı daha riskli bir alana da değerlendirmeyi düşünürseniz borsaya girmenizde karlı bir yatırım aracı olacaktır. Hiçbir bilginiz yoksa tavsiye etmekten çekineceğimiz bu yatırım aracı hakkında detaylı bilgi edinmek ve internet ortamında denemeler yaparak kendinizi geliştirmeniz halinde size  diğer yatırım araçlarından çok fazla kar getireceği söylenebilir.

Yatırım yaparken riskler her zaman vardır. Yatırım yapmış olduğunuz piyasa da ki risklerin yanı sıra yatırım yaparken sizin düşeceğiniz hatalarda birer risktir. Yatırım yapmak öncelikle iyi bir analiz gerektirir. Iyi bir analiz ancak piyasası doğru takip eden, piyasayı bilen kişiler tarafından yapılabilir. Bu bağlamda piyasa içerisindeki hareketliliklerin ne anlama geldiğini iyi bilmek gerekir. Piyasa da ki her hareket sizin yatırımınızı olumlu veya olumsuz yönde etkileyecektir. Bu etkilenme ancak uzman bir kişiden destek alınarak olumlu bir şekle dönüştürülebilinir. Yatırımcının bu anlamda en çok yaptığı hata kendi başına hareket etmesidir. Yatırım yapılacak olan piyasalarda ki ufak bir sarsıntının tüm geliri etkileyeceğini bilmek gerekir. Bu yüzden piyasa analizi yapmak kadar doğru kişilerden yatırım önerileri almakta da son derece önemlidir. Daha sonra ki adımda bu yatırım ile ne kazanacağınızı bildiğiniz için daha esnek davranabilirsiniz. Piyasa hareketliliklerinden en az etkilenir ve karlı çıkarsınız. Yatırım planlamalarında ortaya koyulan paranın önemi de oldukça büyüktür. Düşük bir yatırım ile yüksek bir yatırım arasında da ciddi farklar olmaktadır. Düşük piyasalarda yatırımcı dalgalanmalardan çok fazla etkilenmeyecektir. Ancak yüksek paraların oynadığı bir piyasada yatırımcı sürekli bir etki altında olacaktır. Bu yüzden hangi kanal aracılığı ile hangi piyasa ne kadar bir yatırım yapacağınızı iyi kestirmeniz gerekmektedir.

Bir önceki yazımız olan Otomatik Ödeme Talimatı Nedir ? Otomatik Ödeme Talimatı Nasıl Verilir ? başlıklı makalemizde Ödeme talimatı nedir, otomatik ödeme ve Otomatik ödeme talimatı hakkında bilgiler verilmektedir.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.